75 BİN GENCE İSTİHDAM MÜJDESİ - Engin Hibe Danışmanlık

75 BİN GENCE İSTİHDAM MÜJDESİ

75 BİN GENCE İSTİHDAM MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 75 Bin Gence İstihdam Müjdesi
İşletmelere 100 bin lira destek veriyoruz. Mikro işletmelerde 2, küçük işletmelerde 5 personele kadar uygulanacak. Destek rakamı faizsiz olarak 2 yıl sonra 24 ayda geri ödenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 75 bin gence istihdam müjdesi verdi. KOSGEB’in destek programı kapsamında işletmelere 100 bin lira destek vereceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, programın mikro işletmelerde 2, küçük işletmelerde 5 personele kadar uygulanacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizsiz olan desteğin 2 yıl sonra 24 ayda geri ödeneceğinin altını çizerek “Amacımız bu program ile 75 bin yeni meslek lisesi veya üniversite mezunu gencimizi istihdama dahil etmektir.” dedi.

Köklü Değişiklik

KOSGEB, Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’nda köklü değişiklik yaptı. Toptan ve perakende ticaretin yanı sıra pek çok sektör programa dahil edilirken yeni mezun gençlerin istihdamının önü açıldı. Programın yeni fazını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

Millete Sesleniş

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında Millete Sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Kapsamını Genişletiyoruz

KOSGEB destekleriyle ilgili bir müjdemizi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Bilindiği gibi Nisan ayında mikro ve küçük işletmelere yönelik bir hızlı destek programı başlatmıştık. Bu programın kapsamını yeni mezun gençlerimizin istihdamını teşvik edecek şekilde genişletiyoruz. Son 12 aydaki çalışan sayısını koruyup meslek lisesi veya üniversite mezunu gencimizi en az 12 ay boyunca istihdam etme taahhüdünde bulunan işletmelere 100 bin lira destek veriyoruz.

Faizsiz 2 Yıl Sonra Ödeme

Kadın istihdamında bu rakam, 110 bin lirayı buluyor. Mikro işletmelerde 2 ve küçük işletmelerde 5 personele kadar uygulanacak bu destek rakamı faizsiz olarak 2 yıl sonra 24 ayda geri ödenecek. Amacımız bu program ile 75 bin yeni meslek lisesi veya üniversite mezunu gencimizi istihdama dahil etmektir. İşletmelerimizi başvuruları bugün açılan bu programa katılmaya davet ediyorum.

Blog

Haberler & Blog Yazıları

Şirketimiz içerisinde olan Haberler ve Blog yazılarımızı aşağıda inceyebilirsiniz.